Народна медицина

Окис цинку для лікування шкірних захворювань

Окис цинку являє собою білий порошок, погано розчинний у воді. Застосовується окис цинку в лікарських препаратах, в косметичних цілях, хімічної промисловості, а також при виробництві комбікормів. Найбільш часто цей хімічний порошок можна побачити в складі присипок, мазей і паст, які застосовуються для лікування шкірних захворювань. Антисептичний і підсушує ефект препаратів, в складі яких є окис цинку, знімають запалення при зовнішньому застосуванні.

Мазь або паста c окисом цинку, а також саліцилової-цинкова мазь, яка містить 0,25 г цинку окису, відпускаються без рецепта лікаря, коштують дуже дешево і витрачаються дуже економно. Випускаються мазь і паста в скляних баночках по 25 грам . Цією баночки вам вистачить надовго. Використовуйте такі мазі або пасти для лікування попрілостей у дитини, дерматиту, виразок, екзем, при вірусі герпесу.

Пасту або мазь наносять кілька разів на день тонким шаром, не втираючи, до повного загоєння. Тривалість застосування становить близько 5 днів, і залежить від поширеності вогнища ураження. Для лікування опіків на рану накладають пов'язку з маззю.

Плюси від застосування мазей, що мають в своєму складі оксид цинку, в тому, що вони не мають протипоказань і побічних ефектів . Добре переносяться маленькими дітьми, в тому числі і алергікам.

На сьогоднішній день багато виробників присипок і дитячих кремів під памперс включають до складу своєї продукції окис цинку. Робиться це для того, щоб уникнути попрілостей, пітниці і подразнень на ніжній шкірі малюка.

Похожие статьи

Додати коментар

Кнопка «Наверх»
Закрыть